Collectieve verwarming opzeggen? Niet mogelijk.

27/09/22 16:16 – GR Contact: Beste mede-eigenaars, kreeg de vraag van een mede-eigenaar om zich te ontkoppelen van de cv installatie. Ook bij een ontkoppeling van de cv installatie blijven de onderhoudskosten van de cv doorlopen in de afrekening. Niemand is verplicht om de radiatoren te openen maar een ontkoppeling kan nooit gepaard gaan met een ontbinding van de onkosten verbonden aan het onderhoud/vervanging/herstelling.

Ook de plaatsing van bv infra-roodpanelen dienen geen warmte af te geven aan de radiatorplaten zelf gezien de calorien gemeten worden aan de hand van de warmte van de radiatoren. Uitzonderingen kunnen helaas niet toegestaan worden. Als VME dienen we de controle te kunnen bewaren van elke caloriemeter en een eventueel verbruik. Men kan niet eenzijdig zich ontkoppelen van een caloriemeter.
Men mag infrarood panelen plaatsen/hangen maar zorg ervoor dat deze niet gericht hun warmte afgeven op de metalen ellementen van de cv installatie.
27/09/22 16:19 – GR Contact: CreĆ«er aub niet meer problemen dan er al zijn in het gebouw! Zelfs privatief kan men niet altijd alles uitvoeren naar wens. Eenzijdig trachten verdeelsleutels te wijzigen zal nooit toegestaan worden. Niemand is verplicht verbruik te genereren maar iedereen blijft verplicht aan de kosten verbonden aan een verdeelsleutel deel te nemen.

Dit bericht werd geplaatst in Berichten op door .